У Херсонській адміністрації розповіли, чи будуть проводити евакуацію з області

Читать на русском
Військова адміністрація розробляє плани евакуації населення з Херсонської області. Відбуватиметься вона лише у разі нагальної потреби.
kyivcity.gov.ua

Військова адміністрація розробляє плани евакуації населення з Херсонської області. Відбуватиметься вона лише у разі нагальної потреби.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в Telegram.

«Щодо можливої евакуації. Ми всі знаємо, що проти нас воює ворог, котрий постійно використовує терористичні методи. Регулярний обстріл медичних закладів, житлових будинків, гуманітарних центрів. Немає жодних сумнівів, що Сили оборони України звільнять усю територію Херсонської області, але досі залишається ризик, що російська армія може застосувати масовані обстріли наших населених пунктів. На жаль, цей сценарій є цілком реальним», – йдеться у дописі.

Тому в ОВА розробляють плани евакуації населення. Згідно з напрацюваннями, в області будуть відпрацьовані безпечні маршрути та створені пункти розміщення людей. Всіх мешканців області закликали бути готовим до цього та уважно слідкувати за оголошеннями військових адміністрацій.

Соболевський наголосив, що навіть якщо і буде оголошено евакуацію, всі херсонці зможуть повернутися в свої будинки через короткий проміжок часу.

Нагадаємо, станом на вівторок, 25 квітня, Сили оборони України вели активну роботу із зачистки засобами артилерії передової лінії на лівому березі Дніпра тимчасово окупованої частини Херсонської області.

Також повідомляли, що на Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія перейшла в оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: