Апеляція ВАКС розгляне скаргу на виправдання нардепа Пашковського

Читать на русском
Апеляційна палата відкрила провадження за скаргою антикорупційного прокурора на виправдувальний вирок члену парламенту.
Максим Пашковськийфото: vn.20minut.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вирок, яким виправдали народного депутата Максима Пашковського від обвинувачень у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 24 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою. Надіслати учасникам судового провадження копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги та інформацією про їхні права та обов'язки. Встановити учасникам судового провадження строк для подачі заперечень на апеляційну скаргу до 02.05.2023», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 16 березня антикорупційний суд виправдав нардепа Максима Пашковського у зв'язку з відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення. Не погодившись з цим, прокурор САП подав апеляційну скаргу.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло порушення в декларації нардепа Пашковського. Пізніше на підставі цих матеріалів НАБУ і САП повідомили політику про підозру.

За версією обвинувачення, у декларації за 2020 рік нардепа не вказав квартиру вартістю близько 2 млн грн, яку він орендував протягом року. Таким чином, він не задекларував нерухоме майно, що більш ніж у 865 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 та абз. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: