Папа Римський вважає, що у війні в Україні є імперські інтереси «не лише росії»

Читать на русском
Папа Римський вважає події в Україні третьою світовою війною. Але, на його думку, тут замішані імперські інтереси не лише росії.
Reuters

Папа Римський Франциск вважає, що війна в Україні зумовлена імперськими інтересами, але не лише росії, а й інших країн.

Таку заяву понтифік зробив в інтерв'ю швейцарському телеканалу RSI.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

«Усі великі держави заплуталися. І полем битви є Україна. Там усі борються. Там є всі імперські інтереси, не лише російської імперії, а й інших імперій», – наголосив він.

Події в Україні Папа Римський вважає частиною третьої світової війни. «За трохи більше ста років було три світові війни: 14-18, 39-45 і ця, яка є світовою війною», – сказав він.

Понтифік також розповів, що намагався зустрітися з володимиром путіним на другий день повномасштабної війни, але йому відмовили.

«На другий день війни я був у російському посольстві перед Святим Престолом, щоб сказати, що готовий поїхати до Москви, якби путін залишив мені вікно для переговорів. Лавров написав мені «Дякую, але зараз не час». Путін знає, що я доступний», – сказав Франциск.

Нагадаємо, у листопаді Папа Римський Франциск заявив, що жорстокість на війні проти України не притаманна російському народові. За його словами, він поважає росіян та «російський гуманізм».

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії він закликав до припинення вогню та переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: