Папа Римський зустрівся у Ватикані з українськими біженцями

Читать на русском
Папа Римський Франциск зустрівся у Ватикані з біженцями, які прибули до Європи в межах ініціативи гуманітарних коридорів.
Vatican News

Папа Римський Франциск зустрівся у Ватикані з біженцями, які прибули до Європи в межах ініціативи гуманітарних коридорів.

Про це повідомляє Vatican News.

«Між вами є багато українських біженців. Їм хочу сказати, що Папа не зрікається шукати мир, не перестає покладати надію на мир і молитися за нього. Роблю це для вашої багатостраждальної країни і для інших, які страждають від війни», – заявив Папа Римський.

Він відмітив, що біженцям довелося розпочати нове життя та їх приклад і працьовитість допомагають спростувати страх і тривоги перед чужинцями.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

«Більше того, ваша присутність може бути благословенням для країни, в якій ви перебуваєте, закони й культуру якої ви навчилися шанувати», – додав глава Святого Престолу.

Франциск також зауважив, що гуманітарні коридори є практичним шляхом для запобігання трагедіям і загрозам, пов’язаним із торгівлею людьми, а також зазначив, що ця ініціатива залишається трагічно актуальною.

Раніше Папа Римський Франциск заявив, що готовий та хоче відвідати українську столицю, але тільки якщо потім він поїде до Москви.

За його словами, жорстокість на війні проти України не притаманна російському народові. Глава Святого Престолу також переконаний, що війна в Україні зумовлена імперськими інтересами, але не лише росії, а й інших країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: