Польща спрощує експорт дронів до України

Читать на русском
Експорт дронів з Польщі в Україну здійснюватиметься на основі загального дозволу польського уряду без необхідності отримання індивідуального дозволу.
Фото: ua.depositphotos.com

Експорт дронів з території Польщі до України з 28 квітня зможе здійснюватися на основі загального дозволу, наданого польським Міністерством розвитку і технології.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Введення загального дозволу звільняє від необхідності отримання індивідуального дозволу під час експорту кожної партії дронів. Пільговими правилами може скористатися будь-який суб'єкт з Польщі – компанія або фізична особа.

Продаж озброєння: які країни є найбільшими експортерами та імпортерамиЯкі країни є найбільшими експортерами озброєння у світі, кому його продають – на інфографіці.

Відповідне рішення було ухвалене польським урядом у відповідь на прохання України. У Мінекономіки України зазначили, що це прискорить постачання БПЛА.

«Рішення уряду Польщі сприятиме прискоренню поставок БПЛА на фронт, посиленню обороноздатності України та прискорить перемогу над агресором», – прокоментував заступник міністра економіки Тарас Качка та додав, що Польща є основним постачальником дронів до України.

Зазначимо, дозвіл стосується лише певної категорії БПЛА – тих, що призначені для контрольованого польоту за межами прямої видимості оператора, з максимальною тривалістю не менше 30 хвилин, але менш ніж 1 година, та призначені для зльоту та обслуговування.

Стабільний керований політ під час поривів вітру – не менше 46,3 км/год.

Нагадаємо, у Кабміні назвали обсяги продукції, яка експортується через польський кордон щомісяця.

Також повідомлялося, що Україна сформувала перші у світі ударні роти БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: