Голова Полтавського райсуду передавала фсб дані про захисників Маріуполя

Читать на русском
На російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення рф.
Служба безпеки України

Очільниця Полтавського районного суду працювала на фсб і «зливала» дані про захисників Маріуполя.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що на російську спецслужбу посадовиця вийшла за власної ініціативи на початку повномасштабного вторгнення рф.

«На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді. Після захоплення південного міста жінка добровільно залишилась на тимчасово окупованій частині Запорізької області», - йдеться у повідомленні.

У Службі безпеки кажуть, що там вона познайомилась з представником фсб і дала йому згоду на співпрацю.

«Наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення «Азов» з Маріуполя до району Мангуша. Тоді за її «наводкою» загарбники намагалися виявити місцезнаходження українських військових», - йдеться у повідомленні СБУ.

Однак, влітку минулого року жінка виїхала на підконтрольну Україні територію, де згодом влаштувалась до Полтавського райсуду.

Правоохоронці змогли викрити зрадницю і поетапно задокументували злочинні дії.

Наразі їй про підозру за статтею державна зрада, вчинена в умовах воєнного стан, та вирішується питання щодо відсторонення фігурантки від посади та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників з початку повномасштабного вторгнення.

Раніше повідомлялося, що український військовослужбовець перейшов на бік ворога та передавав росіянам інформацію про стратегічні об'єкти у Миколаївській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: