В СБУ розповіли, скільки держзрадників викрили з початку вторгнення

Читать на русском
Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників із 24 лютого 2022 року. 9 у СБУ та ще 102 – у силах оборони.
Служба безпеки України

Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників з початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк в інтерв'ю Інтерфакс Україна.

Він зазначив, що 9 держзрадників викрили в СБУ і ще 102 - в силах оборони.

«Із недавніх випадків можу згадати те ж затримання в Очакові колишнього командира одного з центрів спеціальних операцій ЗСУ, який виявився агентом російського гру. Він не тільки збирав розвіддані, але й мав завдання сприяти здачі міста окупантам. Ми вчасно його викрили», - сказав Малюк.

Він також додав, що одним із прикладів системної роботи з очищення СБУ є затримання Олега Кулініча.

«Можу про це говорити, бо розробкою і затриманням зрадника я керував особисто за завданням президента України, доповідав йому про хід справи. Це була безпрецедентна, довготривала і секретна операція. Ми працювали разом зі ще одним співробітником Служби. «Вели» Кулініча близько року, а затримували вже разом з ДБР, оскільки за законом такі питання є функціоналом колег», - розповів голова СБУ.

Малюк наголосив, що питання очищення Служби Безпеки - є питанням перемоги і виживання України, як держави.

Нагадаємо, у липні 2022 року за підозрою у державній зраді було затримано колишнього начальника Служби безпеки України в Криму Олега Кулінича. Як заявили правоохоронці, він передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію щодо України.

ЗМІ з посиланням на дані слідства писали, що Кулініч був заздалегідь попереджений про початок російського вторгнення, але не зробив жодних зусиль, щоб проінформувати Київ

Вже у квітні цього року правоохоронці оприлюднили нові докази щодо співпраці ексочільника СБУ в АР Крим Олега Кулініча з фсб рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: