Зведення Генштабу: ЗСУ відбили понад 40 атак, за Бахмут і Мар'їнку йдуть запеклі бої

Читать на русском
Окупанти не відмовляються від наступальних дій на сході України – протягом доби росіяни атакували Бахмутський, Авдіївський та Мар'їнський напрямки.
Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти не відмовляються від наступальних дій на сході України – протягом доби росіяни атакували Бахмутський, Авдіївський та Мар'їнський напрями.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 26 квітня.

ЗСУ відбили на вищевказаних ділянках фронту 43 атаки супротивника. Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.

Дані супутників: як готувалося вторгнення російських терористів в УкраїнуВійна в Україні – не миттєве побажання путіна, а вивірене, довго підготовлюване рішення. Супутникові знімки це доводять

У Генштабі розповіли, що російська федерація продовжує завдавати ударів і обстрілювати не тільки по позиціях українських військ, а й по цивільній інфраструктурі населених пунктів.

«Протягом доби противник завдав 3 ракетних, 31 авіаційного удару і здійснив близько 26 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Є поранені серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу громадянську інфраструктуру», – йдеться у зведенні.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати позиції ЗСУ у Бахмуті. Крім того, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Желєзнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Годин Яр, Іванівське, Предтечине, Костянтинівка, Діліївка, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Північного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Першотравневе, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби нашими захисниками було відбито численні атаки противника в районі Мар'їнки. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

На трьох напрямках на сході – Шахтарському, Куп'янському та Лиманському – ворог наступальних дій не проводив, але обстріляв низку населених пунктів на лінії фронту.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Водночас протягом доби здійснив обстріл понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопілля Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам'янське Запорізької області; Берислав, Козацьке, Токарівка, Антонівка, Білозерка, Берегове Херсонської області та Херсон.

«Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також збитий ворожий розвідувальний БпЛА типу Supercam», – уточнили у Генштабі.

Нагадаємо, втрати російської армії з початку повномасштабного вторгнення становлять 188 тисяч 410 військових. За останню добу було знищено приблизно 640 окупантів.

Раніше командувач східного угрупування ЗСУ Олександр Сирський заявив, що подальше утримання Бахмута має важливе значення для української оборони відразу з кількох причин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: