ЗСУ відбили майже 40 атак окупантів за добу

Читать на русском
Російські війська, як і раніше, атакують лише на трьох напрямках – Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському.
Фото: Генштаб

Українські військові відбили 39 атак противника на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Як і раніше, найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 3 ракетних ударів, 13 авіаційних ударів і здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Сирський розповів, чому важливо утримати БахмутУ Бахмуті Сили оборони завдають росіянам значних втрат, знищуючи їхні найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей.

На Лиманському напрямку противник наступальних дій не здійснював.

Тривають бої за Бахмут. Крім того, на Бахмутському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Хромове та Кліщіївка.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Північне та Первомайське Донецької області – успіху не мав.

На Мар'їнському напрямі минулої доби ЗСУ відбили численні атаки російської армії в районі населеного пункту Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не здійснював, на Запорізькому та Херсонському напрямах – продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удар по зенітно-ракетному комплексу. Також збиті два розвідувальні безпілотники. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили зенітно-ракетний комплекс, 4 райони зосередження особового складу та радіолокаційну станцію агресора.

Нагадаємо, на відео «Слово і діло» можна побачити, як виглядала підготовка російських військ до вторгнення в Україну із супутникових знімків.

Як пише видання Politico, Україна перед контрнаступом посилає якнайбільше хибних сигналів, щоб спантеличити росію щодо того, де і коли може бути завдано удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: