Сирський розповів, чому важливо утримати Бахмут

Читать на русском
У Бахмуті Сили оборони завдають росіянам значних втрат, знищуючи їхні найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку.
Олександр Сирський \ Telegram

Бої за Бахмут мають важливе значення не лише для російських окупантів, а й для України, оскільки протягом декількох місяців на цьому напрямку Сили оборони стримують наступ ворога і не дають йому збільшувати фронт.

Про це повідомив командуючий східним угрупуванням ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що подальше утримання Бахмута має важливе значення для української оборони з декількох причин:

  • місто є важливим вузлом оборони, утримання якого забезпечує стійкість оборони угруповання військ в цілому;

  • Бахмут є вдало розміщеною природною фортецею, яка оточена річками та розміщена на пагорбах, що сприяє веденню оборони;

  • також захисту міста сприяє наявність багатоповерхової забудови та розвинена інфраструктура на лівому березі річки Бахмутовка, де ведуть оборону наші війська;

  • бій щодо оволодіння містом є специфічним видом бойових дій, який потребує особливих навичок та створює труднощі для військ, які вели наступ в умовах лісостепу;

  • Бахмут є частиною Костянтинівсько-Краматорської агломерації, утримання якої виключає вихід противника у фланг та тил угруповань наших військ на Лисичанському та Донецькому напрямках.

Сирський додав, що у Бахмуті Сили оборони завдають росіянам значних втрат, знищуючи їхні найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку.

Раніше Сирський заявляв, що кожного дня захисники України на сході виграють важливий час, не даючи російським окупантам змоги зайняти зручні для них рубежі.

Також Слово і Діло показало, який вигляд мала підготовка російських терористів до вторгнення в Україну, як воно починалося, і якими виявилися наслідки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: