Апеляція ВАКС залишила конфіскованим майно голови одного з судів Київщини

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни рішення ВАКС, яким частково конфіскували в дохід держави майно судді.
Максим Ковбель

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін рішення, яким частково конфіскували майно голови Васильківського міського районного суду Київської області Максима Ковбеля.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, 13 липня 2022 року ВАКС частково задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими активів на суму 3,6 млн грн, законність набуття яких не підтверджена Ковбелем. Прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з судді в дохід держави 5,7 млн грн грошових коштів, законність походження яких викликала обґрунтований сумнів. Пізніше прокурор САП і сам голова Васильківського міськрайонного суду Ковбель подали апеляційні скарги. АП ВАКС відкрила апеляційні провадження за обома скаргами.

«Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 14 грудня 2022 року завершила розгляд апеляційних скарг на рішення ВАКС від 13 липня 2022 року про визнання необґрунтованим активу голови одного з районних судів Київської області та стягнення у дохід держави його вартості. За результатами розгляду колегія суддів залишила зазначені апеляційні скарги без задоволення, а рішення ВАКС – без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, САП подала позов до судді Ковбеля. На підставі зібраних детективами НАБУ матеріалів установлено, що вищевказаний суддя через третіх осіб фактично набув у власність квартиру в Києві площею 142 кв. м та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн грн. При цьому, в ході аналізу майнового стану та його доходів з'ясовано, що 5,7 млн грн, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: