Росіяни готуються до мобілізації колаборантів на окупованих територіях

Читать на русском
Росіяни готуються до мобілізації працівників окупаційних адміністрацій на тимчасового захоплених територіях України.
Getty Image

Росіяни готуються до мобілізації працівників окупаційних адміністрацій на тимчасового захоплених територіях України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Так звані районні адміністрації окупантів на тимчасово захоплених територіях України отримали вказівку передати списки власників російських паспортів до місцевих «військкоматів».

Електронний ГУЛАГ в росії: що відомо про нову систему мобілізації у рфЕлектронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія, значно ускладнить росіянам можливість ухилитися від призову та втекти від участі в бойових діях проти України

«Відповідну вказівку розіслало міністерство оборони рф. Її необхідно виконати до 18 квітня. Списки необхідно подати в електронному форматі, а також зібрати копії документів усіх працівників окупаційних адміністрацій та передати до місцевих «військоматів», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що лише на загарбаній частині Донецької області окупанти створили 23 «військомати».

Варто зауважити, що на сайті Центру національного спротиву є інструкція, що робити українцям, які отримали російську повістку на тимчасово окупованих територіях. Наголошують, що мобілізації підлягають власники паспортів ворога, тому мешканців ТОТ закликають ігнорувати паспортизацію окупанта.

Раніше повідомляли, що росія може «мобілізувати» молодь із тимчасово окупованих територій.

Додамо, державна дума країни-терориста росії 11 квітня остаточно схвалила законопроєкт, яким дозволяється вручати росіянам повістки в електронному вигляді. При цьому абсолютно не має значення, чи була людина обізнана про повістку – в разі її неявки до військкомату вона отримує серйозну поразку в правах до моменту, поки не прийде і не буде призвана до армії. «Слово і Діло» розповідало, що відомо про електронний ГУЛАГ, який активно впроваджує росія на своїй території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: