В Україні знову зросла кількість дітей, постраждалих внаслідок агресії рф – ОГП

Читать на русском
Вчора, 21 квітня, внаслідок обстрілу росіянами селища Нью-Йорк Донецької області поранено 9-річного хлопчика.
Ілюстративне фотоЕспресо

В Україні станом на ранок 22 квітня внаслідок повномасштабної агресії російської федерації загинули 470 дітей, ще 949 дістали поранення.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Як зазначається, вчора, 21 квітня, внаслідок обстрілу росіянами селища Нью-Йорк Донецької області поранено 9-річного хлопчика.

«Станом на ранок 22 квітня 2023 року більше ніж 1419 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 470 дітей загинуло та понад 949 отримали поранення різного ступеню тяжкості», - йдеться в повідомленні.

Відомо, що ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

В ОГП додали,, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 452, Харківській - 275, Київській - 127, Херсонській - 94, Запорізькій - 89, Миколаївській - 86, Чернігівській - 68, Луганській - 66, Дніпропетровській - 66.

Нагадаємо, що росіяни розпочали «евакуацію» дітей з тимчасово окупованого Енергодара.

Напередодні Франція першою серед країн Європи схвалила у Сенаті резолюцію щодо депортованих українських дітей.

Також представники так званої ПВК «Вагнер» 16 квітня незаконно депортували з Бахмута дві родини місцевих мешканців разом із двома неповнолітніми дітьми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: