Воїни ЗСУ відбили більше 40 атак ворога, окупанти зазнають великих втрат – Генштаб

Читать на русском
Протягом доби ворог завдав по території України 3 ракетних та 37 авіаційних ударів, зокрема, застосував 12 БпЛА типу Шахед-136. Десять із них було знищено ЗСУ.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові відбили понад 40 атак ворога на сході країни. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 19 квітня.

Протягом доби ворог завдав по території України 3 ракетних та 37 авіаційних ударів, зокрема, застосував 12 БпЛА типу «Шахед-136». Десять із них було знищено ЗСУ.

Сирський розповів про успіхи ЗСУ у БахмутіМинулої ночі, окрім живої сили та техніки окупанта, підрозділам ППО також вдалося знищити 2 БПЛА агресора: «Орлан» і «ZALA».

«Крім того, ворог здійснив 57 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура», – повідомили у Генштабі.

На сході України противник, незважаючи на великі втрати, продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

На Лиманському напрямі окупанти намагалися покращити тактичне становище, вели безуспішні наступальні дії у районі південної околиці населеного пункту Кремінна.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує атакувати позиції українських військових. У Бахмуті тривають тяжкі бої. Крім того, ворог обстріляв низку населених пунктів, у тому числі Федорівку, Васюківку, Міньківку, Оріхово-Василівку, Новомаркове, Григорівку, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Костянтинівку, Дружківку, Олександро-Шультине, Білу Гору, Дружбу та Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Нетайлове, Першотравневе та Невельське.

На Мар'їнському напрямі протягом доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар'їнки та Перемоги Донецької області. У той же час обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка.

Скільки дедлайнів захоплення Донбасу провалили російські окупантиРосійські війська провалили вже близько десяти дедлайнів захоплення Донецької та Луганської областей, встановлених путіним.

На Шахтарському напрямі протягом цієї доби ворог безуспішно намагався вести наступальні дії в районі Вугледару. Обстрілював Вугледар, Новоукраїнку та Велику Новосілку Донецької області.

У Генштабі розповіли, що у населеному пункті Кабичівка Луганської області отримано розпорядження російської окупаційної «влади» щодо розгортання на території сільського будинку культури військового шпиталю для окупантів на 40 ліжкомісць.

«У новий медичний заклад загарбників до кінця тижня планується прибуття російських військових лікарів», – додали до ЗСУ.

Крім того, противник продовжує використовувати цивільне населення тимчасово захоплених територій у власних цілях, прикриваючись живим щитом. Так, у місті Скадовськ Херсонської області, станом на 18 квітня, російські окупанти почали змушувати всіх колаборантів та співробітників із ними підписати документ щодо заборони виїзду за межі району.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів противника.

Нагадаємо, за останню добу було знищено приблизно 620 російських військових. З початку великої війни окупаційна армія втратила 183 тисячі 750 осіб.

Раніше повідомлялося, що Україна отримала від союзників перші ЗРК Patriot. Комплекси мають допомогти Україні у боротьбі проти російських літаків, які запускають керовані авіабомби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: