Вирок голові Харківського ОАС: апеляція закінчила підготовку до розгляду скарги

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовчі дії до розгляду скарги на вирок, яким засудити до тюрми керівницю адмінсуду на Харківщині.
Ольга Панченко

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду з 15 травня розпочне розгляд по суті скарги на вирок, яким до 5 років позбавлення волі засудили голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко. Її визнали винуватою в пропозиції і дачі хабара судді цього ж суду.

Таке рішення 11 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до розгляду апеляційних скарг обвинуваченої (Ольги Панченко – ред.) та її захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 31 січня 2023 року, ухвалений за результатами розгляду кримінального провадження №52020000000000436 від 10 липня 2020 року стосовно (Ольги Панченко – ред.), обвинуваченої за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Розгляд апеляційної скарги призначити на 15 травня 2023 року о 13:00 у приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватою голову Харківського ОАС Ольгу Панченко у наданні 3000 доларів неправомірної вигоди судді цього суду Олені Заїчко. Їй призначили покаранням 5 років позбавлення волі із забороною обіймати посаду судді строком на 3 роки після відбуття основного покарання.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, голова Харківського окружного адмінсуду Панченко чинила тиск на суддю Харківського ОАС Олену Заїчко, щоб та ухвалила рішення в адміністративній справі із земельного питання на користь комерційної компанії. Її звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: