Суд не відсторонив обвинувачену голову Харківського окружного адмінсуду

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для відсторонення керівниці Харківського адмінсуду, про що просив прокурор САП.
Ольга Панченко

Вищий антикорупційний суд не відсторонив Ольгу Панченко від посади голови Харківського окружного адміністративного суду. Її обвинувачують у наданні неправомірної вигоди судді цього ж суду Олені Заічко.

Таке рішення 27 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор САП просила відсторонити Панченко від адміністративної посади голови ХОАС, оскільки вона шляхом використання своїх владних повноважень здійснює незаконний вплив на суддю Заічко, що призводить до відмови свідка брати участь у судових засіданнях. Також, за твердженням прокурора, Панченко здійснювала тиск на Заічко шляхом надсилання їй повідомлення про збори суддів, де порядком денним визначено розгляд неіснуючої заяви Заічко про доведення її до самогубства. Адвокат обвинуваченої заперечував проти задоволення клопотання. Судді клопотання відхилили.

«У задоволенні клопотання прокурора САП про відсторонення від посади - відмовити», – йдеться в рішенні.

Вища рада правосуддя відсторонила Панченко від здійснення правосуддя, проте вона все одно може обіймати адміністративну посаду голови ХОАС.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, голова Харківського окружного адмінсуду Панченко чинила тиск на суддю Харківського ОАС Олену Заїчко, щоб та ухвалила рішення в адміністративній справі із земельного питання на користь комерційної компанії. Її звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: