У ЗСУ попередили про можливі удари по Одесі ближче до «знакових для рф дат»

Читать на русском
За словами Гуменюк, є дві ймовірні причини, чому росіяни зменшили кількість атак по Одесі щодо області в останні дні.

Російська окупаційна армія може готувати ракетний удар по Одесі до своїх «сакральних дат» у травні.

Про це під час брифінгу повідомила керівниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Загроза ракетних обстрілів: чи завдавала росія масованих ударів у «символічні дати»Із символічними для росії датами пов'язують підвищений ризик ракетних ударів, цього тижня це 23 та 24 лютого. На інфографіці – чи обстрілювала рф Україну в інші сакральні дати.

За її словами, є дві ймовірні причини, чому росіяни зменшили кількість атак по Одесі та області в останні дні. По-перше, у ворога залишилося мало ракет «Калібр». По-друге, зниження кількості обстрілів може бути спричинене штормом у Чорному морі.

При цьому Гуменюк попередила одеситів, що нова атака рашистів може статися ближче до 2 чи 9 травня.

«Не можна виключати, що вони готують відстрочений ракетний удар ближче до своїх сакральних дат. Якщо ми говоримо про Одесу, то тут у росіян знакові дати це друге та дев'яте травня. За аналітикою, це цілком ймовірні дати, до яких ворог може підготуватися ретельно», – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, 4 квітня окупанти атакували Одесу та Одеський район за допомогою дронів-камікадзе. При цьому частина повітряних цілей була збита українською ППО.

Раніше повідомлялося, що росія збільшила корабельне угруповання у Чорному морі. На бойовому чергуванні перебувають дванадцять ворожих кораблів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: