Сили оборони знищили станцію РЕБ і вразили «важливий військовий об'єкт» рф – Генштаб

Читать на русском
Противник, незважаючи на великі втрати, продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку.

Противник, незважаючи на великі втрати, продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби на вказаних ділянках фронту відбито близько 30 атак супротивника. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар'їнку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 18 квітня.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати позиції ЗСУ у місті Бахмут. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Костянтинівка, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

На Лиманскому напрямі противник намагався поліпшити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії неподалік населеного пункту Діброва.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Степового, Бердичева, Авдіївки, Північного та Невельського Донецької області, успіху не мав. Здійснив обстріли, зокрема, населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Тонечко, Первомайське.

На Мар'їнському напрямі протягом доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар'їнка. Водночас, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Мар'їнка, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Обстріляв зокрема Новопілля Донецької області; Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Оріхів, Степове та Плавні Запорізької області; Антонівка Херсонської області та Херсон є загиблими серед цивільного населення.

У ЗСУ розповіли, що окупанти продовжують ігнорувати Міжнародне гуманітарне право. Вони завдають ударів не лише за позиціями наших військ, а й щодо цивільної інфраструктури населених пунктів, тероризуючи мирних жителів.

«Протягом доби противник завдав 4 ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, постраждали цивільні люди», – розповіли у Генштабі.

Авіація Сил оборони відповіла на злочини росіян ударами по районах зосередження особового складу та ударом по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили два райони зосередження противника, станцію радіоелектронної боротьби та «ще один важливий військовий об'єкт окупантів».

Нагадаємо, російська армія минулої доби втратила 470 військових, танк і десятки одиниць інших видів техніки.

Раніше повідомлялося, що росія дедалі частіше використовує техніку часів Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: