У Буркіна-Фасо бойовики напали на військових – щонайменше 40 вбитих

Читать на русском
В Буркіна-Фасо група озброєних людей напала на військових та добровольців Сил оборони країни.

Група озброєних людей напала на армію та добровольчі сили оборони на півночі Буркіна-Фасо.

Про це повідомляє Anadolu Agency.

Топ збройних та політичних конфліктів у 2023 році: що про них відомоТоп-10 збройних та політичних конфліктів у світі, за версією міжнародної кризової групи – як довго тривають та скільки загиблих.

У суботу на півночі країни невідомі озброєні особи вбили 40 людей і поранили ще 33 під час нападу на військових та добровольців Сил оборони Буркіна-Фасо.

Згідно до заяви влади країни, напад стався неподалік селища Аорема, що знаходиться поряд з містом Уахігуя в північному регіоні, неподалік кордону з Малі.

Губернатор північного регіону Альберт Зонго зазначив, що всі поранені були госпіталізовані до медзакладу, а їхній стан здоров’я є стабільним.

Тим часом місцеві ЗМІ повідомляють, що «десятки бойовиків були нейтралізовані» в ході операції після нападу.

Також зазначається, що Буркіна-Фасо страждає від небезпеки, в основному через повстання, яке перекинулося з сусіднього Малі. Минулого тижня щонайменше 44 мирних жителя загинули в двох окремих терористичних нападах на півночі Буркіна-Фасо в регіоні Сахель. Через це у Буркіна-Фасо оголосили загальну мобілізацію.

Президент країни Ібрагім Траоре заявив, що це необхідно для боротьби з атаками джихадистів, які контролюють 40% території країни.

За даними місцевих неурядових організацій, за останні сім років внаслідок насильства у Буркіна-Фасо загинули понад 10 тисяч людей.

Нагадаємо, внаслідок сутичок у Судані вже понад півсотні людей загинули.

Також через загибель своїх працівників ООН зупиняє місію у Судані.

Раніше повідомлялося, що іранські бойовики атакували військову базу США у Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: