Іранські бойовики атакували військову базу США у Сирії

Читать на русском
Підтримувані Іраном бойовики обстріляли базу США в Сирії, в результаті удару загинув один американський військовослужбовець, ще п'ятеро поранені.

Військова база Сполучених Штатів на північному сході Сирії зазнала ракетної атаки.

Про це повідомив речник Пентагону Патрік Райдер, передає Укрінформ.

Атака сталася на базу біля нафтового родовища Ель-Омар у північно-східній провінції Сирії Дейр-ез-Зор. Бойовики, яких підтримує Іран, здійснили ракетний обстріл американської військової бази. США вдарили у відповідь.

За даними військово відомства США, за добу було здійснено дві атаки. Під час останньої – у п'ятницю вранці – було випущено щонайменше 10 ракет.

«Внаслідок атаки ніхто не постраждав, жодної шкоди техніці чи спорудам завдано не було», – сказав речник.

Одна з ракет не долетіла до бази приблизно на три милі, влучивши в житловий будинок. Він зазнав пошкоджень, також незначні поранення отримали дві жінки і двоє дітей.

Також повідомляється, що під час попереднього удару в четвер загинув американський працівник за контрактом. Також поранені п'ятеро військовослужбовців США і ще один працівник.

У відповідь США завдали по бойовиках повітряних ударів.

«Ми продовжуємо оцінювати результати наших ударів. Перші ознаки свідчать про те, що об'єкти знищені. Я не говоритиму про потенційні майбутні операції, окрім того, що ми завжди залишаємо за собою право на адекватну відповідь», – підкреслив Райдер.

Зазначимо, президент США Джо Байден попередив Іран, що США будуть «рішуче діяти» для захисту американців після атаки на їхню базу в Сирії. Про це повідомляє The Guardian.

«Не помиляйтесь, Сполучені Штати не прагнуть конфлікту з Іраном, але будьте готові до того, що ми будемо діяти рішуче, захищаючи наш народ», – сказав Байден.

Нагадаємо, у США вважають, що Ірану може знадобитися лише кілька місяців на створення ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: