Росія хоче замінити «вагнерівців» на фронті контрольованими ПВК – британська розвідка

Читать на русском
Росія прагне спонсорувати та розвивати альтернативні приватні військові компанії, щоб замінити вагнерівців на фронті.
Укрінформ

Росія прагне спонсорувати та розвивати альтернативні приватні військові компанії, щоб замінити «вагнерівців» на фронті.

Про це повідомляє британська розвідка.

Відомо, що між Міноборони рф та групою «Вагнер» довгий час зберігається протистояння. Тому російське військове керівництво, ймовірно, хоче замінити ПВК, над якою він матиме більше контролю. Однак жодна інша відома російська приватна компанія нині не наближається до розмірів чи бойової сили «вагнерівців».

Кадиров, Пригожин, Гіркін: що собою являють найодіозніші обличчя путінської росіїРамзан Кадиров, Євген Пригожин, Ігор Гіркін – що спільного у трьох головних критиків військового командування росії.

Розвідники також зауважують, що росія, швидше за все, вважає ПВК в Україні, як і раніше, корисними, оскільки вони менш пов'язані рівнем заробітної плати та неефективністю, які перешкоджають регулярній армії.

«Російське керівництво, ймовірно, вважає, що важкі втрати серед ПВК будуть більш прийнятними для російського суспільства, ніж звичайні військові втрати», – додають у повідомленні.

Раніше повідомляли, що засновник приватної військової компанії «Вагнер» Євген Пригожин може згорнути операції своїх найманців в Україні після того, як російське військове командування скоротило їм постачання боєприпасів та заборонило вербувати ув'язнених. Натомість Пригожин може знову зосередити свою діяльність в Африці.

Також писали, що Пригожин планує набрати до ПВК «Вагнер» близько 30 тисяч нових найманців до середини травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: