Прем'єр Судану повернувся на свою посаду після військового перевороту

Читать на русском
Прем'єру належить очолювати уряд до 2023 року, коли в країні вирішено провести парламентські вибори
Абдалла ХамдокReuters

Прем'єр-міністр Судану Абдалла Хамдок, заарештований наприкінці жовтня суданськими військовими в результаті військового перевороту в столиці, повернувся на свій пост.

Про це повідомляє Associated Press.

Хамдок і військові, які захопили владу в країні, уклали угоду. Згідно з ним, з в'язниці будуть звільнені та повернуться до роботи всі заарештовані військовими чиновники, а також сам прем'єр. Хамдоку належить очолювати уряд до 2023 року, коли в країні вирішено провести парламентські вибори.

Військовий переворот в африканській країні стався 25 жовтня. Армія взяла під арешт прем'єр-міністра, чотирьох міністрів, а також багатьох чиновників зі столичного штату Хартум. Сама столиця була повністю заблокована. Переворот викликав численні протести населення проти армії, в результаті яких загинули десятки людей.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президента Гвінеї Альфа Конде захопили та утримують збунтувалися проти нього бійці військового спецназу на чолі яких стоїть полковник Мамаду Думбуя.

Тим часом військові, які захопили владу в М'янмі, продовжили режим надзвичайного стану на 2 роки та оголосили головнокомандувача збройними силами тимчасовим прем'єр-міністром країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: