Шмигаль заявив, що Boeing пробачила Україні борг у 200 млн доларів: про що йдеться

Читать на русском
Глава уряду подякував Boeing за це рішення та зазначив, що розраховує на подальшу співпрацю та розвиток інвестицій компанії в Україні.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Американська компанія Boeing вирішила звільнити українські компанії від сплати боргових зобов'язань у розмірі 200 млн доларів.

Про це у своєму Twitter розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Глава уряду повідомив, що борг був пов'язаний із проектом «Морський старт» – плавучим космодромом у Тихому океані, з якого здійснювали запуски українських ракет «Зеніт».

«Дякую за важливе рішення на підтримку України. Ми розраховуємо на співпрацю та розвиток інвестицій компанії в Україні», – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, «Морський старт» запустили 1995 року, а Boeing та українські КБ Южне та Південмаш стали його акціонерами. Проєкт виявився нерентабельним, і замість доходів призвів до 200 мільйонів доларів боргу. У 2019 році українські компанії програли суд у справі про банкрутство «Морського старту».

Варто зазначити, що прем'єр-міністр України прибув до США у середу, 12 квітня. Крім представників приватних компаній, він також планує зустрітися з представниками американського уряду та керівництвом Світового банку та МВФ.

Раніше повідомлялося, що Шмигаль провів переговори із керівником Пентагону Ллойдом Остіном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: