ООН оновила дані щодо кількості загиблих цивільних в результаті агресії рф

Читать на русском
Фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, було відкладено, а багато звітів все ще очікують підтвердження.
Getty Images

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинуло 8490 мирних жителів.

Про це йдеться у звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Скільки цивільних українців загинуло за час повномасштабної війниДинаміка втрат серед цивільних українців за час повномасштабної війни – на інфографіці. Цифри приблизні, до них входять лише підтверджені ООН дані.

Зазначається, що також зафіксовано 14 244 поранених.

Окремо наголошується, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, було відкладено, а багато звітів все ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька, де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення.

Більшість загиблих серед цивільних зафіксовано на підконтрольній Україні території, що перебувають російськими обстрілами.

Нагадаємо, у березні 2023 року Управлінням верховного комасіара ООН з прав людини було зафіксовано загибель 178 цивільних осіб в Україні внаслідок російської збройної агресії, ще 587 людей було поранено.

Також нещодавно на Херсонщині зафіксували одразу чотири випадки підриву цивільних на вибухівці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: