ООН відреагувала на відео зі стратою українського військового

Читать на русском
В ООН приголомшені. Там заявили, що ці  порушення міжнародного гуманітарного права мають бути належним чином розслідувані, а винні — притягнуті до відповідальності.
Getty Images

Моніторингова місія ООН заявила, що приголомшена жорстоким відео, на якому російські солдати страчують українського військового.

Про це йдеться у заяві місії.

«Ми приголомшені. На одному з відео показана жорстока страта чоловіка, імовірно українського військовополоненого, а на іншому – понівечені тіла вірогідно українських військовослужбовців. На жаль, це не поодинокий випадок», - зазначили в ООН.

Там додали, що в останніх доповідях ООН задокументувала низку серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, в тому числі, скоєних проти військовополонених.

«Ці останні порушення, як і інші, мають бути належним чином розслідувані, а винні — притягнуті до відповідальності», - заявили спостерігачі.

Як повідомлялося, Міністерство оборони України покадрово вивчає відео страти українського військовополоненого, щоб ідентифікувати злочинців та загиблого.

Служба безпеки України вже розпочала розслідування вбивства українського військовополоненого, зафіксоване на відео. У свою чергу, омбудсмен звернувся через інцидент до ООН та Червоного Хреста.

Президент Володимир Зеленський прокоментував відео та закликав усіх світових лідерів відреагувати на звірства росіян.

У кремлі назвали кадри «жахливими», але, за словами Пєскова, потрібно перевірити їхню достовірність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: