Папа Римський зустрінеться з українськими біженцями в Угорщині

Читать на русском
Візит триватиме три дні. Окрім зустрічі з біженцями Папа також має намір поспілкуватися з президентом Угорщини та провести месу на одній із центральних площ Будапешта.

Наприкінці квітня Папа Римський Франциск здійснить офіційний візит до Угорщини.

Про це повідомив директор прес-центру Ватикану Маттео Бруні, пише Vatican News.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Візит триватиме лише 3 дні – з 28 по 30 квітня. У Будапешті він зустрінеться з президентом країни Каталін Новак, після чого звернеться з промовою до представників влади, громадських організацій та дипломатичного корпусу, а також поговорить із місцевим духовенством.

Наступного дня у Папи заплановано відвідати храм святої Єлизавети Угорської. Там Франциск має зустрітися з українськими біженцями та нужденними.

В останній день свого візиту понтифік здійснить месу на площі Лайоша Кошута.

Нагадаємо, нещодавно Папа Франциск назвав війну в Україні «абсурдною та жорстокою» і заявив, що він і надалі підтримуватиме український народ.

Раніше повідомлялося, що понтифіку подарували браслет зі сталі, виготовленої на Маріупольському металургійному комбінаті Азовсталь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: