Папа Римський погодився відвідати Київ, однак є умова

Читать на русском
Папа Римський Франциск готовий та хоче відвідати українську столиці, але тільки якщо потім він поїде до Москви.
franciscus

Папа Римський Франциск готовий та хоче відвідати українську столиці, але тільки якщо потім він поїде до Москви.

Про це понтифік повідомив в інтерв'ю La Nacion.

Він заявив, що поїде або в обидва місця, або в жодне. При цьому він додав, що поїздка до столиці російської федерації для нього не є неможливою.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

«Я готовий поїхати до Києва. Я хочу до Києва. Але за умови поїздки до Москви. Я поїду в обидва місця або в жодне», – зазначив Папа Римський Франциск.

Нагадаємо, у листопаді Папа Римський Франциск заявив, що жорстокість на війні проти України не притаманна російському народові. За його словами, він поважає росіян та «російський гуманізм».

Він також казав, що війна в Україні зумовлена імперськими інтересами, але не лише росії, а й інших країн.

Зауважимо, слова глави Ватикану справді важливі, адже Католицька церква має близько 1,3 мільярда послідовників по всьому світу, у тому числі в країнах, де про Україну мало що знають. Однак риторика Франциска не завжди була до душі українцям: окрім закликів до миру та вираження співчуття нашій країні, понтифік видавав досить спірні заяви. Що Папа Римський говорив стосовно російсько-української війни, вивчило «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: