«Перемогу не можна побудувати на руїнах»: Папа Римський закликав до припинення вогню та переговорів

Читать на русском
Франциск назвав війну в Україні абсурдною та жорстокою і заявив, що й надалі підтримуватиме український народ.

Папа Римський Франциск виступив із промовою про війну Росії проти України напередодні першої річниці повномасштабного вторгнення Росії.

Понтифік озвучив свої тези під час зустрічі з паломниками, яка відбулася у Ватикані 22 лютого.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

Папа Римський назвав війну в Україні «абсурдною та жорстокою» і заявив, що він і надалі підтримуватиме український народ.

«Брати та сестри, післязавтра виповниться рік від вторгнення в Україну, рік від початку цієї абсурдної та жорстокої війни. Чи зможе Господь пробачити стільки злочинів та стільки насильства? Він є Богом світу. Ми залишаємося близькими до мученицького українського народу, страждання якого тривають», – заявив понтифік.

Папа Римський звернувся до тих, хто має владу над країнами, і закликав їх припинити бойові дії.

«Ці люди повинні докладати конкретних зусиль для того, щоб покласти край війні, досягти припинення вогню та розпочати мирні переговори. Збудована на руїнах перемога ніколи не буде справжньою», – підсумував Папа Франциск.

Нагадаємо, у грудні понтифік заявив, що війна в Україні досягла світових масштабів і висловив припущення, що бойові дії незабаром не завершаться.

Глава УГКЦ Святослав Шевчук подарував Папі Римському Франциску фрагмент російської міни, яка у березні знищила фасад храму на Кишині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: