Набув сили обвинувальний вирок: Мамая звільнили з посади мера Полтави

Читать на русском
У зв'язку з набранням законної сили вироком виконавчий комітет звільнив засудженого з посади Полтавського міського голови.
Олександр Мамай

Виконавчий комітет Полтавської міської ради звільнив з посади міського голови Олександра Мамая, якого Вищий антикорупційний суд визнав винуватим у заволодінні коштами.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«4 квітня 2023 року набрав законної сили вирок ВАКС від 02.03.2023, яким Полтавського міського голову Олександра Мамая визнано винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. 12 квітня 2023 року виконавчим комітетом Полтавської міської ради Олександра Мамая звільнено із займаної посади та видано трудову книжку із відповідним записом, згідно з вимогами законодавства», – інформує САП.

Нагадаємо, САП висунула обвинувачення меру Полтави Олександру Мамаю в розтраті коштів. Він пішов на угоду зі слідством, яку затвердив Вищий антикорупційний суд. Меру Полтави призначили 5 років позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими чи адміністративно-господарськими функціями строком на 1 рік. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від покарання з іспитовим строком 1 рік.

Як встановив суд, мер Полтави Олександр Мамай у змові з директоркою комунальної організації «Інститут розвитку міста» Тетяною Татаріною та бухгалтеркою підприємства Оксаною Шпіньовою влаштували на роботу в підприємство Ольгу Кубай та Валентину Кропивну. Фактично вони не виконували ніякої роботу на підприємстві, а прибирали та готували їжу за місцями проживання мера Полтави Олександра Мамая та матері його дітей Олени Кнуренко, тобто були домогосподарками. За це вони отримували заробітну плату від КО «Інститут розвитку міста», а до табелів обліку використання робочого часу вносилися недостовірні відомості. Таким чином, місцевому бюджету було завдано збитків у сумі 571 862 грн, які були виплачені як зарплатня Кубай та Кропивні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: