САП висунула обвинувачення меру Полтави Мамаю, справа вже в суді

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку запідозрили голову Полтавської міської ради у справі можливого привласнення або розтрати майна.
Олександр Мамай

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру міському голові Полтави Олександру Мамаю у розтраті майна. Наразі йому вже вручили обвинувальний акт і скерували його до суду.

Про це свідчать дані сайту Судової влади України та підтверджують співрозмовники в органах правопорядку.

Як повідомили співрозмовники, справу Мамая вже скерували до суду. Згідно з даними Судової влади, крім мера Полтави у справі також обвинувачують колишню керівницю комунальної організації «Інститут розвитку міста» Тетяну Татаріну, бухгалтера КО Оксану Шпіньову, експертку з програм КО «Інститут розвитку міста» Ольгу Кубай та головну фахівчиню з інтегрованого, урбаністичного розвитку міста та управління проектами КО «ІРМ» Валентину Кропивну.

За версією обвинувачення, мер Полтави Олександр Мамай у змові з директоркою комунальної організації «Інститут розвитку міста» Тетяною Татаріною та бухгалтеркою підприємства Оксаною Шпіньовою влаштували на роботу в підприємство Ольгу Кубай та Валентину Кропивну. Фактично вони не виконували ніякої роботу на підприємстві, а прибирали та готували їжу за місцями проживання мера Полтави Олександра Мамая та матері його дітей Олени Кнуренко, тобто були домогосподарками. За це вони отримували заробітну плату від КО «Інститут розвитку міста», а до табелів обліку використання робочого часу вносилися недостовірні відомості. Таким чином, місцевому бюджету було завдано збитків у сумі 571 862 грн, які були виплачені як зарплатня Кубай та Кропивні.

Засідання відбудеться 2 березня о 13:30.

У прес-службі Полтавської міської ради повідомили, що не коментують цю інформацію.

Нагадаємо, колишньому міністру інфраструктури Андрію Пивоварському повідомили про підозру. Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру колишній судді апеляційного господарського суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: