САП наступного тижня скерує до суду справу про підкуп суддів Полтави

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування справи до суду.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 17 квітня скерує до суду кримінальне провадження стосовно трьох підозрюваних у спробі підкупу суддів Київського районного суду Полтави та Полтавського апеляційного суду.

Таке рішення 7 квітня ухвалив Вищий антикорупційний суд, яким сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива - задовольнити. Встановити стороні захисту, а саме: (трьом підозрюваним та їхнім захисникам – ред.), а також іншим особам, які можуть бути залучені як захисники підозрюваних до моменту закінчення досудового розслідування, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до 17 квітня 2023 року (включно), після спливу якого сторони будуть вважатися такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів іншої сторони», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, громадянин звернувся до юриста, який позиціонував себе помічником адвоката, за правовою допомогою у зв'язку з притягненням до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому стані. Проте вказаний правник замість надання юридичної допомоги схилив громадянина «вирішити» це питання із суддею Київського райсуду Полтави за «винагороду», залучивши для цього свого знайомого адвоката. Попри намагання зловмисників, їм так і не вдалось надати неправомірну вигоду, натомість суд визнав громадянина виним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.

Тоді вказані особи пообіцяли «скасувати» це рішення в апеляційному порядку за 1800 доларів, залучивши до вчинення злочину ще одного адвоката. Після передачі другої частини коштів – 1500 дол. та проведення необхідних слідчих дій зібрано достатньо доказів для обґрунтованого повідомлення про підозру трьом особам.

Нагадаємо, ВАКС обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у справі про спробу підкупу суддів з Полтави. Пізніше суд визначив запобіжний захід ще одному підозрюваному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: