ЄС запропонував гранти для бізнесу у прифронтових областях

Читать на русском
Гранти по 10 тисяч євро на розвиток бізнесу можуть отримати 10 компаній із 13 областей України
Офіс Євроінтеграції

Європейський Союз пропонує малим і середнім підприємствам з прифронтових та деокупованих територій взяти участь у грантовому конкурсі.

Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтеграції.

Зазначається, що гранти по 10 тисяч євро на розвиток бізнесу можуть отримати 10 компаній.

«Вони мають бути зареєстровані у Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Кіровоградській і Київській областях (без міста Києва)», - йдеться у повідомленні.

В умовах зазначено, що підприємства не повинні розміщуватись і провадити свою діяльність на тимчасово окупованих територіях, а їхні власники мають бути громадянами України.

“Чисельність працівників на момент участі (у грантовому конкурсі - ред.) має складати від 11 до 249 осіб”, - зазначили у Мінреінтеграції.

Повідомляється, що від одного претендента може бути подана лише одна заявка.

Ознайомитися з іншими критеріями конкурсу можна за цим посиланням.

«Заявки можна подавати до 9 квітня 2023 року включно. Переможців буде оголошено до кінця травня», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон про е-резидентство. Це можливість дистанційного ведення бізнесу.

Також пенсійний фонд України запустив можливість зробити через свій офіційний сайт пожертвування на виплату пенсій українським пенсіонерам. Електронний сервіс називається «Благодійні пожертвування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: