Зведення Генштабу: ЗСУ відбили більше 20 ворожих атак, за два міста точаться запеклі бої

Читать на русском
Російська армія поки не відмовляється від своїх планів щодо окупації української території, незважаючи на значні втрати. У зв'язку з цим ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Російська армія поки не відмовляється від своїх планів щодо окупації української території, незважаючи на значні втрати. У зв'язку з цим ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 13 квітня.

Найзапекліші бої продовжуються за Бахмут та Мар'їнку. Сумарно за добу завдяки злагодженості дій підрозділів Сил оборони на сході України було відбито близько 20 атак супротивника.

У Генштабі розповіли, скільки військових втратила рф під Бахмутом за два тижніПротивник продовжує наступальні дії в центральній частині міста Бахмут, на сьогоднішній день це найважчий напрямок.

У Генштабі зазначили, що окупанти продовжують воювати не лише проти українських воїнів, а й проти цивільного населення.

«Протягом доби противник завдав 11 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, постраждали серед цивільного населення. Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою», – заявили в Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Від ворожих обстрілів постраждали Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Богданівка, Хромове, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Новодмитрівка, Курдюмівка, Північне та Залізне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку протягом доби українські захисники відбили численні ворожі атаки в районі Мар'їнки Донецької області. У той же час, ворожих обстрілів зазнали Невельське, Красногорівка, Мар'їнка, Перемога і Новомихайлівка.

На Куп'янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Червоне Перше, Дворічна, Західне, Масютівка та Табаївка Харківської області.

Британська розвідка розповіла, чому у рф масово скасовують паради на 9 травняВшанування загиблих попередніх поколінь може легко перетекти у викриття масштабів останніх втрат, які Кремль намагається приховати.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки, кілька населених пунктів зазнали обстрілу з боку окупантів: Новоселівське, Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне на Донеччині.

На Авдіївському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Степове, Авдіївка, Водяне, Первомайське та Карлівка Донецької області.

У Генштабі також повідомили, що росіяни не перестають тероризувати мешканців тимчасово окупованих територій.

«В окремих населених пунктах Троїцького району Луганської області російські окупанти посилюють контррозвідувальний режим через побоювання витоку інформації про дислокацію їхніх підрозділів. Збільшилась кількість патрулів. При обході квартир люди відбирають мобільні телефони. Запроваджено заборону на виїзд із населених пунктів», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони відповіла на безчинства рашистів 3 ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також РЛС та станцію. радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, за останню добу під час боїв в Україні російська армія втратила 540 людей. Загальні втрати окупантів становлять 180 590 осіб.

Раніше в американському Центрі стратегічних та міжнародних досліджень констатували, що втрати росії за рік повномасштабної війни перевищують її сумарні втрати у всіх збройних конфліктах, у яких брали участь радянська та російська армії з 1945 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: