Рф продовжує наступати на чотирьох напрямках, незважаючи на численні втрати – Генштаб

Читать на русском
На Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках українські військові відбили за добу 52 атаки.

Російські війська, незважаючи на численні втрати у техніці та в живій силі, продовжують вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. За добу там було відбито 52 атаки.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 39 авіаційних і 7 ракетних ударів, 4 з яких – із ЗРК С-300 по Краматорську. Здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі.

Від двох днів до місяця: інтервали між російськими масованими ракетними обстріламиМасованих ракетних атак не було вже понад 30 днів. Інтервали між обстрілами рф – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. У Білорусі, як і раніше, знаходяться певні підрозділи російських військ.

На Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка.

Окупанти намагаються взяти під повний контроль Бахмут. Крім того, на Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населених пунктів Григорівка та Хромово.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Авдіївка, Північне, Невельське та Мар'їнка Донецької області – успіху не мав. Найзапекліші бої тривають за Авдіївку та Мар'їнку.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив, на Запорізькому та Херсонському напрямах продовжує оборонятися.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удар по зенітно-ракетному комплексу противника. Також було збито ворожий вертоліт Мі-24 та 9 безпілотників. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також боєприпасів противника.

Нагадаємо, за інформацією британської газети Times, українські військові в жовтні минулого року спробували відбити у росії Запорізьку АЕС, проте зазнали невдачі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: