НАЗК не вдалося перевірити дані про кошти у російському банку родини нардепа Новинського

Читать на русском
НАЗК завершило повну перевірку деклараці народного депутата Вадима Новинського. Інформацію щодо коштів дружини нардепа в російському банку перевірити не вдалося.
Liga.net

Національне агентство із питань запобігання корупції не вдалося отримати підтверджуючі документи щодо коштів родини народного депутата України Вадима Новинського в російському банку.

Про це йдеться у результатах повної перевірки НАЗК декларації Вадима Новинського за 2020 рік, передає «Слово і діло».

«Суб'єкт декларування зазначив відомості про активи дружини, розміщені на рахунках юридичної особи, зареєстрованої за кордоном, «Тінькофф Банк», у розмірі 905 799 рублів та 23 долари США. На запит Національного агентства суб'єкт декларування підтверджувальних документів не надав», - йдеться у результатах перевірки.

Окрім цього, у своїй декларації Новинський зазначив, що його дружина та дочка отримали доходи у вигляді процентів 32 174 грн та 2054 грн, які нарахував російський банк - «Тінькофф Банк».

«На запит Національного агентства суб'єкт декларування підтверджувальних документів не надав, проте пояснив, що відомості про ці доходи зазначив зі слів дружини та дочки», - зазначили в Управлінні проведення обов'язкових повних перевірок.

Квартира в РФ і цінні папери «Укрнафти»: що в декларації-2020 записав співголова ОПЗЖ БойкоУ сім'ї Юрія Бойка у власності більше 20 земельних ділянок, квартира в Росії і мільйони в банках.

Таким чином, НАЗК не вдалося встановити відомості про такі активи члени родини декларанта.

Разом з тим, в Нацагентстві відзначили, що за підсумками проведеної перевірки не виявили ознак необґрунтованості активів, а точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел.

Нагадаємо, дружина нардепа Вадима Новинського Марія Новинська є громадянкою Російської Федерації.

Згідно з даними декларації Вадима Новинського за 2020 рік, у його родини є чотири квартири, чотири земельні ділянки і гараж в РФ. Також у Росії знаходиться недобудований житловий будинок. Право користування однією із земельних ділянок родина отримала у грудні 2020 року.

В декларації Новинського зазначено, що його дочка та дружина мають відкриті рахунки в російському банку «Тінькофф Банк».

Як відомо, «Тінькофф Банк» — російський комерційний банк, повністю сфокусований на дистанційному обслуговуванні, що не має роздрібних відділень. Штаб-квартира банку розташована у Москві.

Раніше ми писали, що Вадим Новинський входить до топ-30 депутатів, у яких вирахували найбільшу суму за відсутність на засіданнях Верховної ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: