Уряд готує стратегію повернення військових у мирне життя за досвідом НАТО

Читать на русском
Міністерство працює над пілотним проєктом інституту помічника ветеранів у Львівській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій областях.
armyinform.com.ua

Уряд підтвердив і схвалив ініціативу Міністерства ветеранів щодо переходу від військової служби до цивільного життя за досвідом НАТО.

Про це розповіла міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

Житло для ветеранів війни на Донбасі: що обіцяють політики та що залишилося невиконанимВолодимир Зеленський обіцяв 2022 року повністю закрити чергу на квартири для ветеранів війни на Донбасі. Що обіцяють інші політики – у матеріалі.

«Після перемоги багато людей повернеться до своїх громад і ми маємо створити всі умови для них. У цей період ми перейдемо до відновлення країни та сталого розвитку. Тому тут важливо надати людям інструменти власного розвитку щоби вони інтегрувалися в родини та економіку громади, отримали цивільну спеціальність», — сказала Лапутіна.

Очільниця Мінветеранів повідомила, що завдяки створенню декількох пілотних проєктів, зараз Міністерство у справах ветеранів разом із Міністерством освіти та науки відпрацьовує Центри ветеранського розвитку в закладах освіти.

«Це дає змогу створити гнучкі та доступні інструменти опанування цивільної спеціальності. Також планується багато аспектів розвитку ветеранського спорту», - додала вона.

Лапутіна наголосила, що у відомстві знають про реальні проблеми, які є у військовослужбовців, і зараз щотижнево відбуваються наради щодо пришвидшення процесу дебюрократизації отримання медичної та психологічної допомоги.

Також повідомляється, що міністерство працює над пілотним проєктом інституту помічника ветеранів у Львівській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій областях. Координувати їх діяльність будуть Сервісні центри для ветеранів.

«Ми створюємо екосистему сприяння інтеграції ветеранів у мирне життя. Паралельно із цим ми відкриваємо «ветеранські вікна» в ЦНАП де будуть доступні всі наявні послуги», — підсумувала глава Мінветеранів.

Нагадаємо, ветерани та члени їхніх сімей можуть отримати гранти на відкриття та розвиток власної справи.

Також в Україні розробили мапу бізнес-можливостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: