Стало відомо, скільки Україні коштує місяць війни

Читать на русском
Сьогодні держбюджет України щомісяця витрачає на війну 130 млрд гривень, тоді як доходи сягають лише 80 млрд гривень.
depositphotos.com

Сьогодні держбюджет України щомісяця витрачає на війну 130 млрд гривень, тоді як доходи сягають лише 80 млрд гривень.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, передає пресслужба Європейської бізнес асоціації.

Відомо, що вчора, 28 березня, час зустрічі з членами ЄБА Марченко нагадав, що минулого тижня Верховна рада підтримала зміни до держбюджету, якими збільшено видатки на військові потреби. За його словами, наразі Україна отримує 80 млрд гривень доходів, а на військову кампанію витрачається 130 млрд гривень на місяць.

Міністр наголосив, що ключова задача сьогодні – створити умови для фінансування військового бюджету, а також зібрати заплановані податки.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

Варто також додати, що минулого тижня Світовий банк оприлюднив дослідження щодо збитків і втрат, яких зазнала економіка України. Станом на березень для відновлення та реконструкції потрібно до 411 млрд доларів. Водночас, на переконання Марченка, Україна максимально наблизилась до покриття потреб на цей рік – якщо партнери виконають зобов’язання, країна зможе профінансувати потреби.

Нагадаємо, цього місяця Верховна рада ухвалила законопроєкт №9105, який передбачає збільшення видатків бюджету на 537,2 мільярда гривень.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися як змінювалися витрати України на оборону з 2014 року, коли рф розпочала свою агресію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: