Апеляція ВАКС готова розглянути скаргу на вирок експрезиденту МАУ Дихне

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги на вирок колишнього керівнику державного аеропорту.
Євген Дихне

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким до 5 років позбавлення волі засудили колишнього генерального директора аеропорту «Бориспіль», звільненого президента авіакомпанії МАУ Євгена Дихне за зловживання службовим становищем.

Таке рішення 7 квітня ухвалив АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку та призначити апеляційний розгляд апеляційних скарг захисників в інтересах обвинуваченого (Євгена Дихне – ред.), обвинуваченої (Олесі Левочко – ред.) та її захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 01 березня 2023 року у кримінальному провадженні № 52019000000000504 від 18 червня 2019 року на 18 травня 2023 року о 10:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватими експрезидента МАУ Євгена Дихне та начальницю служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесю Левочко. Дихне призначили покаранням 5 років позбавлення волі, а Левочко – 4 роки.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Дихне у змові з начальницею служби договорів неавіаційної діяльності аеропорту «Бориспіль» Олесею Левочко зловживав службовим становищем на користь двох компаній, а саме: «Артерія Груп» та «Кофе Бар Плюс». Метою цих зловживань було надання їм переваги в одержанні приміщень в оренду на 3-му поверсі терміналу D аеропорту «Бориспіль» за заниженою вартістю, без конкурсу та в обхід законній процедурі. За підрахунками органів правопорядку, дії підозрюваних привезли до понад 16,5 млн грн збитків держбюджету та аеропорту «Бориспіль».

Водночас сторона захисту вважає, що у діях обвинуваченого Дихні немає складу злочину, оскільки за вказаними фактами вже розслідувалася справа іншим органом правопорядку та була закрита саме з такої підстави. До того ж, як вважає захист, аеропорт «Бориспіль» не є потерпілою стороною, збитків йому не завдано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: