Спроба підкупу суддів Полтави: ще одному підозрюваному обрали запобіжний захід

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про застосування домашнього арешту до підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт останнього підозрюваного у справі про спробу підкупу суддів Київського районного суду Полтави та Полтавського апеляційного суду юристом та двома адвокатами.

Таке рішення 22 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту у кримінальному провадженні №52022000000000196 від 28 липня 2022 року - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за місцем його фактичного проживання, а саме: заборонити підозрюваному без дозволу слідчого (детектива), прокурора, слідчого судді або суду залишати зазначене житло цілодобово на строк до 15 січня 2023 року включно, а з 16 січня 2023 року до 21 лютого 2023 року (але в межах строку досудового розслідування) заборонити залишати житло у нічний час з 22:00 до 06:00», – йдеться в рішенні.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про адвоката Олега Бутиріна.

Також на підозрюваного поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не залишати територію Полтавської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

За версією слідства, громадянин звернувся до юриста, який позиціонував себе помічником адвоката, за правовою допомогою у зв'язку з притягненням до адміністративної відповідальності за водіння в нетверезому стані. Проте вказаний правник замість надання юридичної допомоги схилив громадянина «вирішити» це питання із суддею Київського райсуду Полтави за «винагороду», залучивши для цього свого знайомого адвоката. Попри намагання зловмисників, їм так і не вдалось надати неправомірну вигоду, натомість суд визнав громадянина виним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.

Тоді вказані особи пообіцяли «скасувати» це рішення в апеляційному порядку за 1800 доларів, залучивши до вчинення злочину ще одного адвоката. Після передачі другої частини коштів – 1500 дол. та проведення необхідних слідчих дій зібрано достатньо доказів для обґрунтованого повідомлення про підозру трьом особам.

Нагадаємо, ВАКС обрав запобіжні заходи двом підозрюваним у справі про спробу підкупу суддів з Полтави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: