Під Черніговом відновили міст через Десну: тепер до Києва можна буде дістатися вдвічі швидше

Читать на русском
Тепер від обласного центру до столиці можна доїхати лише за 2 години. Донині водіям доводилося витрачати вдвічі більше часу на об'їзд дорогами регіонального значення.
Фото: facebook.com/agency.for.restoration

На Чернігівщині відкрили міст через Десну, який був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомили у пресслужбі Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Війна в Україні: яких збитків завдано житлу, освітнім та медичним закладамУ ході війни найбільше постраждала інфраструктура у Донецькій, Луганській, Харківській, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській областях. Сума збитків – на інфографіці.

Рух в обидві сторони готовою половиною мосту дозволено всім видам транспорту, у тому числі вантажному. На другому проїзді все ще продовжуються будівельні роботи.

«Вперше з лютого 2022 року від Чернігова до Києва можна буде доїхати зручною короткою дорогою за дві години. Досі водіям доводилося витрачати вдвічі більше часу на об'їзд дорогою Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів», – йдеться у заяві.

Глава Агентства Мустафа Найєм зазначив, що повне відновлення цього мосту є одним із пріоритетних інфраструктурних завдань на півночі країни.

«Вже цієї весни Агентство відновлення представить портфель невідкладних проєктів 2023 року, який ми створили на основі запитів органів місцевого самоврядування. Частину з них буде реалізовано саме на Чернігівщині», – розповів Найєм.

Нагадаємо, нещодавно Світовий банк назвав мінімальну суму, потрібну для відновлення України.

Раніше повідомлялося, що Кабмін визначив дати старту та перші проєкти комплексного відновлення міст. Попередньо обрано за одним населеним пунктом у Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: