У понеділок SpaceX планує пробний запуск зорельоту до Марсу

Читать на русском
Готується перший запуск надважкої ракети Starship, яку розробляють для пілотованих місій на Місяць та Марс. Про це заявив засновник компанії SpaceX Ілон Маск.
SPACEX

У понеділок, 10 квітня, SpaceX має намір провести репетицію запуску космічного корабля до Марсу з людиною на борту.

Про це повідомляє The Telegraph.

Компанія SpaceX опублікувала фотографії величезного зорельоту, що відправить астронавтів на Місяць. Це відбудеться на стартовому майданчику на базі компанії у Техасі. Якщо все піде за планом, зореліт приземлиться біля берегів Гаваїв.

Starship AnimationSpaceX

«Зореліт повністю зібраний. Команда працює над репетицією запуску наступного тижня, за якою піде перше комплексне льотне випробування Starship через тиждень в очікуванні схвалення регулювальних органів», – сказано у повідомленні SpaceX у Twitter.

Наразі SpaceX досі очікує дозволу на проведення випробувального запуску від Федерального авіаційного управління (FAA). У документі зазначається, що запуск має відбутися 10 квітня з резервними днями 11 та 12 квітня.

«Starship готовий до запуску. Очікує схвалення регуляторних органів»,написав 9 квітня у Twitter засновник компанії SpaceX Ілон Маск.

За словами Маска, дебютний орбітальний запуск Starship має 50% шанс на успіх. Також він заявляв, що планує використати його для побудови колонії на Марсі «за нашого життя».

Раніше повідомлялося, що SpaceX обмежила використання Україною Starlink для керування дронами.

Також компанія Маска SpaceX просила Пентагон сплатити послуги Starlink в Україні.

Нагадаємо, SpaceX завершила будівництво найбільшої ракети у світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: