Вантажний корабель SpaceX зістикувався з МКС

Читать на русском
Вантажний космічний корабель Dragon американської компанії SpaceX здійснив успішне автономне стикування з Міжнародною космічною станцією.
Фото - NASA

Вантажний космічний корабель Dragon американської компанії SpaceX здійснив успішне автономне стикування з Міжнародною космічною станцією.

Про це повідомили в Національному управлінні США з аеронавтики і дослідження космічного простору 5 червня.

SpaceX запустить український супутник на орбіту: названі терміниУкраїна планує запустити свій супутник Січ 2-30 у космос за допомогою компанії SpaceX Ілона Маска у грудні 2021 року.

Корабель доставив на станцію 7,3 тисячі фунтів, або 3,3 тонни вантажу - продовольства, обладнання та матеріалів для проведення наукових експериментів екіпажем МКС.

У негерметичному відсіку корабель привіз дві нові сонячні панелі IROSA, які після установки їх на станції дозволять генерувати більше електроенергії для забезпечення її функціонування.

Раніше стало відомо, що SpaceX запустить український супутник на орбіту.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у листопаді 2020 року обіцяв, що Україна буде обов'язково будувати ракети, а також будувати і запускати свої супутники. Потім з'явилося більш конкретна обіцянка - запустити супутник в космос у 2021 році.

Йдеться про супутник «Січ-2-1», робота зі створення якого ведеться з 2013 року. Вартість запуску компанією Ілона Маска становитиме 1 млн доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: