На Курахівській ТЕС готували диверсію – ДБР

Читать на русском
ДБР запобігло диверсії на Курахівській ТЕС, організатору вже повідомлено про підозру в держзраді.

Співробітники Державного бюро розслідувань запобігли диверсії на Курахівській ТЕС, яку готував експравоохоронець з Донбасу.

Про це повідомила пресслужба ДБР у середу, 1 лютого.

Єнін розповів, за скільки диверсанти «продають» УкраїнуВід початку повномасштабної війни в Україні вдалося затримати більш ніж 1,5 тисячі осіб, які, ймовірно, допомагали ворогові.

«Працівники ДБР в ході спеціальної операції запобігли диверсії на Курахівській ТЕС, яку готував експравоохоронець з Донеччини разом зі своїм спільником», – сказано в повідомленні.

За даними слідства, після захоплення окупантами частини Донецької області посадовець одного з правоохоронних органів регіону почав працювати на ворога.

«Підтримуючи ідею «руського міра», фігурант планував з використанням вибухівки пошкодити Курахівську ТЕС. Він завчасно приховав вибухові пристрої, боєприпаси та засоби ініціювання вибуху у спеціально облаштованому схроні недалеко від ТЕС, але на території, яка підконтрольна Україні. А здійснити вибух на «об’єкті» повинен був його спільник, з яким він активно обговорював плани диверсії, у тому числі через соціальні месенджери», – розповіли у Бюро.

Нагадаємо, ворог активізував роботу ДРГ у гирлі Дніпра, диверсантів відправляють човнами.

Раніше ЗСУ знищили катер, з якого хотіли висадитися російські диверсанти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: