Зеленський наступного місяця може відвідати Німеччину – ЗМІ

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський може відвідати вручення премії Карла Великого у Німеччині наступного місяця.
Getty Image

Президент України Володимир Зеленський може відвідати вручення премії Карла Великого у Німеччині наступного місяця.

Про це пише німецьке видання Bild.

Відомо, що під час цьогорічної церемонії канцлер Німеччини Олаф Шольц збирається виголосити похвальну промову про українців та Зеленського. Відтак планують, що український лідер приїде до німецького Аахена особисто.

Міжнародне визнання: які премії та звання у 2022 році присудили Зеленському та народу УкраїниЯкі премії, ордени та звання цього року присудили Володимиру Зеленському та українському народу – на інфографіці.

«Це був би його перший офіційний візит до Німеччини з початку повномасштабного вторгнення рф. Проте, якщо українські війська розпочнуть контрнаступ, Зеленський виступить у відео форматі», – зазначають у виданні.

Додамо, премія Карла Великого вручається за внесок в об'єднання Європи. Цього року вирішили нагородити український народ, адже «вони захищають не лише власну країну, але і Європу та європейські цінності».

Церемонія нагородження мала б відбутися 18 травня, проте її перенесли на 13-14 травня, адже Олаф Шольц має відвідати у ту дату саміт G7 в Японії.

Нагадаємо, в лютому Зеленський відвідав Францію, де Еммануель Макрон нагородив його орденом Почесного легіону. Це найвища нагорода, яку очільник держави присуджує за військові чи цивільні заслуги.

Також нещодавно український лідер відвідав Варшаву, де закликав польський бізнес приєднатися до майбутньої відбудови України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: