Колабораційна «верхівка» Снігурівки постане перед судом

Читать на русском
Троє колаборантів з Миколаївської області, які очолювали окупаційні органи росіян під час тимчасової окупації Снігурівки, постануть перед судом.
t.me/SBUkr

Троє колаборантів з Миколаївської області, які очолювали окупаційні органи росіян під час тимчасової окупації Снігурівки, постануть перед судом.

Про це у Telegram повідомляє Служба безпеки України.

За версією слідчих, вони добровільно погодилися зайняти «керівні посади» в незаконних органах влади на початку повномасштабного вторгнення росіян.

Організатором злочинної банди є пропагандист Юрій Барабашов. Його особисто призначив терорист Пушилін, на якого колаборанти тривалий час працювали в тимчасово окупованому Донецьку. Відомо, Барабашов виконував завдання Москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору в регіоні. Саме він займався організацією псевдореферендуму щодо «приєднання» захопленої частини Миколаївщини до складу рф.

Колаборант також залучив двох спільників: колишнього голову Снігурівської міськради Олександра Ларченка та колишню депутатку Баштанської районної ради Тетяну Мезіну.

«Під керівництвом гауляйтера вони організовували подворові обходи місцевих жителів і змушували людей «проголосувати» на користь агресора. У разі відмови - погрожували репресіями та «конфіскацією» майна», – зазначають в СБУ.

Під час звільнення Миколаївської області колаборанти втекли на тимчасово окуповану частину півдня України. 4 квітня їм було повідомлено про підозру за кількома статтями. Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила та затримала у Краматорську поплічницю російських терористів. Вона допомагала ворогам коригувати ракетні удари по місту.

Також під час стабілізаційних заходів викрили трьох колаборантів на території Харківської та Херсонської областей. Однією з них виявилася ексчиновниця, двоє інших – місцева мешканка та інструктор автошколи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: