ВАКС застосував привід до заступника голови Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд наклав грошове стягнення на обвинуваченого заступника керівника Сумської облради і застосував привід.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав здійснити примусовий привід в засідання заступника голови Сумської обласної ради Вадима Лисого, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в недостовірному декларуванні.

Таке рішення 21 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується, обвинувачений подав клопотання про відкладення засідання, оскільки він нібито зайнятий в іншому засідання. Проте прокурор зазначив, що засідання у той справі відбувається по відеоконференції, а сам Лисий не бере участі у справі і робить це через представника. Тому прокурор САП просив накласти на нього грошове стягнення та застосувати привід.

«Клопотання прокурора САП задовольнити. Накласти на обвинуваченого (Вадима Лисого – ред.) грошове стягнення у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 2684 грн, за невиконання обов'язку прибути за викликом до суду в судове засідання 21 березня 2023 року. Застосувати щодо обвинуваченого привід до Вищого антикорупційного суду на 5 квітня 2023 року на 13:00», – йдеться в рішенні.

Раніше Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук заступника голови Сумської облради Вадима Лисого. Слідство встановило, що підозрюваний заступник голови Сумської облради Вадим Лисий не задекларував отриману у 2017 році позику у розмірі 1,6 млн грн (еквівалентно 60 тисяч доларів на дату підписання договору), яку взяв під заставу нежитлового приміщення площею понад 520 квадратних метри у Сумах.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ здійснити примусовий привід народного депутата Сергія Шахова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в прихованні своєї співмешканки та її майна в декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: