«Розкажи мені»: в Україні постраждалі від війни можуть отримати безкоштовну психологічну підтримку

Читать на русском
Кожен, хто постраждав під час війни в Україні, може отримати психологічну допомогу. Консультації проводяться безкоштовно в режимі онлайн.

Українці, які постраждали під час війни, знаходились в окупації чи пережили жахіття внаслідок бойових дій, можуть отримати безкоштовні психологічні консультації та емоційну підтримку.

Такі послуги доступні на платформі «Розкажи мені».

ПТСР та загострення хронічних хвороб: як війна вплине на здоров'я українцівЧерез війну українці зіткнуться з ментальним виснаженням, посттравматичними стресовими розладами. Крім того, частіше зустрічатимуться серцево-судинні та онкологічні захворювання.

«Ми розуміємо, як важко іноді буває відкритися сторонній людині, тому всі наші користувачі мають право не повідомляти особистої інформації. Будь-яка розмова і листування залишаться тільки між нами. Ми не маємо корисливої мети, а щиро хочемо допомогти вам упоратись і пережити важку ситуацію», – говориться на сайті проєкту «Розкажи мені».

Наданням допомоги займається команда психологів, які пройшли додаткове навчання за міжнародними протоколами програми mhGAP щодо ліквідації проблем у галузі психічного здоров’я (розроблені за участі ВООЗ).

Отримати консультації спеціалістів може кожен бажаючий. Це безкоштовно.

«Ми допомагаємо всім, хто потребує емоційної підтримки, консультації та допомоги у зв’язку зі швидкими змінами, що наразі відбуваються у економіці, соціумі та житті кожної людини», – зазначають автори проєкту.

Нагадаємо, у ВООЗ повідомили, що кожному четвертому українцю загрожує психічний розлад.

Також голова МОЗ України Віктор Ляшко розповів, як війна вплине на здоров'я українців у довгостроковій перспективі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: