В Україні створять центр гуманітарного розмінування

Читать на русском
В Україні створять Центр гуманітарного розмінування, виконуватиме функції аналітичного центру й покращить координацію між відомствами.
Денис Шмигаль

В Україні створять Центр гуманітарного розмінування, виконуватиме функції аналітичного центру й покращить координацію між відомствами.

Про це повідомив прем’єрміністр Денис Шмигаль у Telegram.

У суботу, 11 лютого, під час наради МВС, Міноборони, Мінекономіки та ДСНС було порушено питання гуманітарного розмінування в Україні, а також обов’язків майбутньої установи.

Прем’єр наголосив, що центр виконуватиме функції аналітичного осередку й узагальнюватиме інформацію щодо відповідних потреб в міністерств, ОВА, країн-партнерів та міжнародних організацій.

Варто зауважити, що через російську агресію Україна на сьогодні є однією з найзабрудненіших мінами й снарядами країн у світі. Гуманітарне розмінування є першим етапом відновлення деокупованих територій, який дає можливість почати відбудову житла й критичної інфраструктури.

Нагадаємо, наразі через бойові дії в країні заміновано понад 40% територій.

Додамо, що з 24 лютого 2022 року по 10 січня 2023-го в Україні від мін постраждали щонайменше 611 осіб. Станом на початок грудня від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну підрозділі ДСНС знешкодили понад 300 тисяч вибухонебезпечних предметів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: