На розмінування території України може піти 70 років – Мінекономіки

Читать на русском
За ступенем забрудненості території вибуховими пристроями Україна зараз є чи не найнебезпечнішим місцем на планеті.

Зважаючи на масштаби забруднення, Україні може знадобитися 70 років для розмінування території. Для швидкого відновлення потрібен аналог «Рамштайну».

Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

«Зважаючи на масштаби забруднення, за наявних нині у України ресурсів розмінування триватиме 70 років. Тож для вирішення цієї проблеми в найкоротші терміни потрібна потужна підтримка міжнародних партнерів – фінансова, технологічна, організаційна», – заявила вона.

Щоб синхронізувати та скоординувати зусилля з розмінування територій, необхідно створити аналог оборонного «Рамштайну», зазначила Юлія Свириденко під час зустрічі з членом парламенту Канади Хізер Макферсон.

Зазначимо, уряд вже створив Міжвідомчу робочу групу з питань гуманітарного розмінування. Вона опрацьовує комплекс питань для організації гуманітарного розмінування в стислі терміни.

Нагадаємо, Єврокомісія відправить в Україну собак-саперів для розмінування територій.

Також у поліції розповіли, яка площа України залишається замінованою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: