WSJ: найкраща відповідь на провокацію росії з безпілотником США – відправити Україні ракети великої дальності

Читать на русском
США мають відповісти росії на інцидент зі збиттям безпілотника над Чорним морем, і найкращою відповіддю буде надання Україні всієї необхідної для перемоги зброї.
Wall Street Journal

Інцидент з американським безпілотником MQ-9 Reaper та російським Су-27 вимагає відповіді США, і правильна відповідь – надати Україні сучасну зброю великої дальності, необхідну для перемоги над армією путіна.

Про це йдеться у статті Wall Street Journal.

Рішення росіян атакувати американський безпілотник у нейтральному повітряному просторі свідчить про намір йти далі у своїх агресивних діях.

Знищення американського БПЛА MQ-9 Reaper над Чорним морем: що відомоЩо відомо про знищення російськими терористами американського дрона-розвідника MQ-9 Reaper над Чорним морем та якими можуть бути наслідки – в матеріалі Слово і діло

Дехто попереджає, зазначає видання, що цей епізод нагадує про ризик війни між США та росією – і нібито тому потрібно відмовитись від підтримки України. Але безпілотник перебував у міжнародному повітряному просторі, а путін хоче зробити Чорне море «своїм особистим водоймищем». Росія може піти на ескалацію, але цей інцидент підтверджує, що путін є агресором і його задуми не обмежуються Україною.

Адміністрація Джо Байдена коригує свою політику щодо України, ґрунтуючись на власних побоюваннях щодо реакції путіна. У WSJ вважають, що Байден має тепер більше причин зробити те, що потрібно було зробити вже давно – дати Україні зброю, необхідну для перемоги. Пріоритет №1 — армійський оперативно-тактичний ракетний комплекс, який дозволить завдати глибших ударів по російським позиціям в Україні.

Також серед такої зброї – безпілотники MQ-9 Reaper. Раніше в адміністрації Байдена побоювалися, що росіяни можуть вкрасти цю технологію в Україні. Але тепер рф погрожує дістати безпілотник з дна Чорного моря. При цьому США стверджують, що вжили «заходів щодо пом'якшення наслідків».

Це говорить про те, що ризики, пов'язані з наданням MQ-9 Україні, є прийнятними, зазначають журналісти.

Байден може віддати перевагу упустити момент і задовольнитись стриманою реакцією. Але, підкреслює WSJ, «йому не сподобаються рішення, які він буде змушений ухвалити, якщо росія загострить ситуацію і зіб'є літак із американськими військовими льотчиками»

Нагадаємо, 14 березня російський літак збив американський розвідувальний БПЛА MQ-9 Reaper над Чорним морем. Відео інциденту можна подивитися тут.

У РНБО вважають інцидент певним сигналом путіна Заходу, суть якого полягає в тому, що кремль готовий підвищувати ставки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав «рутинним» інцидент із збиттям російським Су-27 американського дрону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: